Járműimport
Magyarországon


 

Lehet többeket érint a Magyarországra visszatérők-hazaköltözők között...

Ez az oldal 2000 októberében készült.

A vámeljárást megelozo vizsgálat során a zaj- és légszennyezési eloírásokat a már említett rendelet szerint az alábbi kivételes esetekben nem kell alkalmazni;

- ha a gépjármu muzeális jellegunek minosül (muzeális jelleget a Magyar Autóklub igazolja)
a gépjármu a vámtörvény alapján vámmentesen vámkezelheto (Külföldre ideiglenes jelleggel kivitt és ott megsérült jármu és alkatrész kárának megtérítéseként a külföldi biztosító által szolgáltatott gépjármure és alkatrészre, illetve hagyatéki tárgyként bekerült jármure vonatkozik.) Az ennek való megfeleloséget okmányokkal, vagy hatósági határozattal szükséges igazolni.

- a gépjármu Magyarországon bevándorlóként, menekültként elismert külföldi, illetoleg legalább két évig életvitelszeruen külföldön élo, továbbá kiküldetés, munkavállalási engedély, tanulmányi szerzodés vagy ösztöndíj alapján legalább két évet életvitelszeruen külföldön eltöltött hazatéro magyar állampolgár tulajdona. Az ennek való megfeleloséget okmányokkal szükséges igazolni.

Kérek mindenkit, hogy a vámon, ne a jUKéjra hivatkozzatok, ha épp beakartok vinni egy autót az országba. :) Akiket érint az ügy, járjon kicsit utána. a következő linkek talán segítséget adnak:

Központi Közlekedési Felügyelet

Ugyanezen a linken a Magyarországra bevihető járművek

Ugrás a lap tetejére!

jUKej.tripod.com
Szerkeszti/fotók: Tohai Zsolt
Email: tohaizsolt@hotmail.com
2001.