E-Chat v1.5
segítség

(ejtsd: ecset)
Csak Internet Explorerrel tesztelve!

> Mi is ez az egész?
> Hogy kell használni?
> Miért nem muködik, hogyan muködik, mi a baj?
...és néhány jó tanács

Mi is ez az egész?

Az E-Chat a jUKej csevegô csatornája. Nagy valószínuséggel a program a jövôben változni fog, hibajavítások és új opciók jelennek meg. Ezért ez most az 1.0-ás változat.

... és mit is jelent az, hogy csevegô csatorna? Hát lássuk:

Most kedves Olvasó ezt a dokumentumot olvasod, és lehet, hogy valaki más ugyazezt teszi a világ másik oldalán.
Az E-Chat egy olyan csatorna, aminek a segítségével a pillanatnyilag a jUKejon tartozkodó emberek beszélgethetnek egymással. Mindenki egy névvel lép be, és az a szöveg, amit írsz és elküldesz pár másodperc múlva felkerül a világhálóra és pár másodperccel késôbb már mindenki látni fogja. Ezek után már csak a többieken múlik, hogy válaszolnak-e rá...


Mit kell csinálnom, ha az E-Chat-et akarom használni?

Egyszeru a használata:
1. Ird be a neved, vagy a beceneved, majd kattints rá az bejelentkezés gombra.

2, Kis idô múlva (ez függ a hálózat sebességétôl) megjelenik az üzenet panel, ami tartalmazza azt a sort amibe, ha begépeled a szöveget és elküldöd a 'Küldd!' gombbal kis idô múlva megjelenik a felsô ablakban (Ez is függ a hálózat sebességtôl)
Az üzenetablak 10 másodpercenként frissül.

3. Ha meguntad a csevegést, akkor a kilép gombot használd (evvel tudatod a többiekkel, hogy már nem vagy bent), majd lépj ki az ablakból.

megjegyzés:
automatikusan megjelenik, ha valaki belép az E-Chat-re, vagy ha kilép belôle. Ugyanígy automatikus az idô megjelenítése, így mindig lehet tudni, hogy van-e valaki a chat-en vagy nincs.

1/ Érdemes mindig bejelentkezni a chat-re, ha fellépsz a jUKejra és csak akkor kilépni belôle, ha végeztél az internetezéssel. Nagyobb így az esély, hogy valakit 'elcsípsz', ha beszélgetni szeretnél.

2/ a Help részt le tudod kicsinyiteni, vagy meg tudod növelni, ha az ablak középen lévô szürke felezôvonalat egérrel megfogva elmozgatod jobbra, vagy balra!

Néhány probléma magyarázata...

Az E-Chat teljesen automata, nem befolyásolja senki. Hibák lehetnek, amiket, ha észlelsz írd meg légy szíves.

1/ Miért van ennyi reklám?
Az E-Chat a www.tripod.com szerverén van elhelyezve. Ez egy ingyenes szolgáltató aminek azért ára van: reklámokat kell néznünk. Ezeket sajnos kiiktatni nem lehet, velük kell éljünk.

2/ Miért lassú? Nem történik semmi...
A szerver maga muködteti a chat programot, ami a tripod esetében az USA-ban van. Ez azt jelenti, hogy Te csak a végeredményt látod, amit a szerver generál a tengeren túl, tehát emiatt lassú az E-Chat, és emiatt lassúak a chat-ek általában. Nyugodj meg, ha sokáig nem történik semmi, attól még a szerver dolgozikés a hálózat él. Azért raktam az E-Chatot egy külön ablakba, hogy amíg várakozol, addig is tudd a jUKej fôablakát használni, olvasgatni. Azért remélem, hogy Nálad nem lassú a csevegés.

3/ Miért villan néha az ablak?
Ahhoz, hogy a legfrissebb információkat lásd a képernyôn, fel kell frissíteni az információkat. Az E-Chat úgy van megoldva, hogy minden 5.másodpercben újratöltôdjön az üzenetablak. Ha sokáig nem frissül az ablak kattints rá a 'refresh' gombra!

4/ Error üzenetet látok az ablakban, ahová írtam a szöveget
Semmi baj, a szervernek akadt egy kis gondja. A BACK gombra vagy a Vissza gombra kattintva a böngészôdön (bal felsô sarok) vissza tudsz lépni.

5/ Miért kell újbol bejelentkeznem?
Ráklikkeltél véletlenül a 'refresh' gombra. Ilyenkor írd be mégegyszer a neved és kész!
Egyéb problémám van

6/ Nem pontos az idô
Az idôt az amerikai szerver mutatja. Sajnos azt nem tudhatom, hogy Te a világ melyik oldalán vagy, ezért mindenki az amerikai idôponthoz alkalmazkodik.

7/ TZS nekem nem megy, nem látom, rosszul dolgozik.
Az E-Chat Internet explorerre lett tesztelve. Nem tudom, hogy netsceppel, vagy egyéb böngészön hogyan muködik. Hálás lennék, ha leírnád mi a baj, hogy minél hamarabb kijavítsam a hibát. Köszönöm!

Ha valami hozzáfuzni valód van vagy kérdésed klikk ide!